Zobacz również

 

odnośnik do BIP

   logo jednostki certyfikującej PCA

     logo strony z ostrzeżeniami  dotyczącymi żywności

    logo_serwis_kapieliskowy.jpg

       logo służby cywilnej

Aktualności

Stres w pracy? Nie, dziękuje!

Zagrożenia psychospołeczne występują w każdym miejscu pracy, ale nawet dysponując ograniczonymi zasobami, można je skutecznie kontrolować.

Światowy Dzień Astmy

6 maja 2014 roku obchodzimy Światowy Dzień Astmy. Jest to przedsięwzięcie Światowej Inicjatywy na Rzecz Astmy (GINA) międzynarodowej organizacji zrzeszającej instytucje i…

Bezpieczeństwo chemikaliów

Europejska Agencja Chemikaliów (ECHA) opublikowała poradnik nt. obowiązków małych i średnich przedsiębiortsw w zakresie chemikaliów

Komunikaty

Zasady organizowania wypoczynku dzieci i młodzieży

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Wejherowie informuje, że z dniem 1 marca 2010r. weszły w życie zmiany do rozporządzenia w sprawie warunków, jakie muszą spełniać…

Zranienia przy udzielania świadczeń medycznych

Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2013 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy przy wykonywaniu prac związanych z narażeniem na zranienie ostrymi narzędziami…

ryzyko zakażenia wirusem wścieklizny

PAŃSTWOWY POWIATOWY INSPEKTOR SANITARNY W WEJHEROWIE ostrzega przed ryzykiem zakażenia wirusem wścieklizny w związku z decyzją nr 294/2014 Powiatowego Lekarza Weterynarii w…

Warto przeczytać

Wytyczne dotyczące nadzoru nad instalacją wodociągową w celu zapobiegania i zwalczania skażenia wody bakteriami Legionella sp.
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Wejherowie w związku z licznymi sygnałami o przypadkach wszawicy przekazuje do wykorzystania informacje dotyczące objawów i zapobiegania wszawicy.
W ostatnich latach z niepokojem zauważamy rosnący opór rodziców wobec szczepień, które są najskuteczniejszą metodą ochronną dla dziecka przed chorobami zakaźnymi.
Żółta febra - zalecenia WHO dotyczące szczepień
Pałeczki Salmonella odkryte w 1885 r. przez amerykańskiego weterynarza Daniela E. Salmona wciąż stanowią jeden z najczęstszych czynników etiologicznych zatruć pokarmowych.

Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Wejherowie
84-200 Wejherowo, ul. Obrońców Helu 3

poniedziałek, wtorek, środa, piątek: 8 - 15
czwartek: 8 - 16

fax (58) 677-79-03
tel: (58) 672-74-27; (58) 672-74-23; (58) 672-74-24
e-mail: psse.wejherowo@pis.gov.pl